Spontaneous Art Attack

The Art of Everyday Life

MARELE MARO

Pentru că „încerci s-o ţii împreună” ca un nimic ce eşti. Măcar de te-ar fute-n cur. Se băşeşte pe lângă tine şi tu te strofoci s-o băşeşti înapoi. Ţi se plimbă prin gură, pe limbă, prin porii inflamaţi care te pişcă pe sub pantalonii care-ţi menţin slănina.

Mai sari un pic, mai vomezi nişte scrum. Ba te scremi, ba mai încerci să dai cu carnea-n masă, da’ tot acolo rămâi. Ca un jeg împuţit ce eşti.

Când dai de-o zi cu muşte care se-adună pe-al tău coş, îl storci, încă unu şi tot aşa, îţi stingi stomacu’ c-un zaţ şi te uiţi cu-ncredere spre viitor. Mişti din buci, le flenduri prin cadă, mai arzi câte-un fir de păr şi-ţi avanti ţâţele prin oraş. „Că mâine-i altă zi”.

Dacă ar putea să ţi se scoale, ai apuca-o cu ambele mâini şi ai lipi-o de tejghea sau de detergentu’ de pe paharu’ de bere. O iei tiptil, pe vârfuri, pan’ la baie că să-ţi atârni mucii de-o pseudo-Zewa. C-o bucăţică mică, mică, dar infectă de piele uscată, lipită de canin te-ntorci la ea. Şi ei din ea scrâşnesc din chelii ca nişte pre-topiţi ce sunt.

Din când în când te muţi din ţine şi eşti mândră. Te priveşte pe rând şi-ţi reconstruieşte non-vorbele, de parc-ar însemna ceva. Nici măcar nu te lasă să te prelingi pe MARELE MARO.  Te coci în clişeu şi scoţi băşicuţe cu frişcă.

Iar acum o dai cu fermentate şi-ţi aplauzi efortul.

Advertisements

About harrietvsmatches

passionate scribbler and canvas smearer, student, professionally anxious.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 16, 2014 by in Poetry.
%d bloggers like this: